Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/joranzx6/domains/articulum.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
10 Redenen Waarom Studenten en Scholieren Nu Moeten Ondernemen – Articulum
Articulum
Now Reading:

10 Redenen Waarom Studenten en Scholieren Nu Moeten Ondernemen

10 Redenen Waarom Studenten en Scholieren Nu Moeten Ondernemen

Iedereen zou wel de oprichter en eigenaar van Apple willen zijn, maar een eigen bedrijf oprichten, durven maar weinigen. Het is niet “het juiste moment” zeggen ze en daarom durven mensen niet. In dit artikel zal ik tien redenen geven waarom je school- en studietijd hét juiste moment is om een bedrijf op te richten.

1. Je studie zorgt voor een continue groei van je bedrijf

Alles wat je leert tijdens je studie, kun je direct toevoegen aan je bedrijf. Elk trucje voor bijvoorbeeld marketing of management kun je dan direct in praktijk brengen.

2. Je doet waardevolle kennis op. 

Ondernemerschap is een combinatie van alle verschillende disciplines van zakendoen; van marketing tot accounting, en van management tot klantenservice. Alle kennis die je leert door vallen en opstaan geeft je een grote voorsprong op de anderen afgestudeerden, die zich meestal slechts op één vlak hebben gespecialiseerd.

3. Je wordt nu onderschat.

De meeste volwassenen kijken neerbuigend naar pubers; we zouden lui, ongeïnteresseerd en verwaand zijn. Dit vooroordeel werkt juist in je voordeel! Als jij op je zestiende een landelijk opererend bedrijf hebt, haal je vele malen sneller de voorpagina, dan wanneer je dat  (pas) rond je 35e bereikt hebt. Dus als je snel handelt, word je sneller een grote sensatie!

4. Je bouwt een naam op.

Wanneer jouw (bedrijfs)naam verschijnt op de voorpagina of op een revolutionair boek dat jij hebt geschreven, vergroot je jouw reputatie. Bij latere sollicitaties zal je dan naar voren komen als iemand met kennis van zaken en heb je vaak een streepje voor.

5. Je kunt werk en studie beter combineren.

Door je studie zit je al vijf dagen per week van 8 tot 4 op school, daarnaast word je ook nog geacht om een bijbaantje te hebben. Dat is lastig te combineren doordeweeks en vooral als je óók nog je sociaal leven wilt onderhouden. In plaats van een normaal bijbaantje te nemen, kun je ook een eigen bedrijf op richten, want als eigen baas kun je je werkuren veel beter inplannen en zelf werken wanneer je wilt.

6. Je ontwikkelt professioneel-sociale vaardigheden.

Tijdens het starten van een bedrijf verleg je continu je comfort-zone, waardoor je jezelf verbreed met vaardigheden zoals het begeleiden of toespreken van mensen, waar je later ontzettend veel aan hebt.

7. Je hebt nu alle experts in je buurt.

Scholen en universiteiten zijn bronnen van kennis en onderzoek. Als jij informatie nodig hebt over een onderwerp, dan zoek je simpelweg de docent of professor op die zich bezig houdt met dit thema.

8. Je hebt een automatische fanbase.

Je bent deel van een groep; jouw school, en medeleerlingen en -studenten zullen daardoor een band voelen met jou en jouw bedrijf, waardoor je extra mond-tot-mond reclame van deze trouwe klantengroep.

9. Je ontwikkelt een netwerk.

In de jaren waarin je een bedrijf opzet, leer je invloedrijke mensen uit jouw branche kennen die jou nu of later verder kunnen helpen. Zij hebben vertrouwen in jou en kunnen jou overal aanbevelen. Zo breid je beetje bij beetje je netwerk uit.

10. Je hebt minder te verliezen.

Op deze leeftijd heb je meestal nog geen gezin om te onderhouden, een vast inkomen afhankelijk van bent of een hypotheek om af te betalen. In het slechtste geval, blijkt dat je bedrijf het niet gaat overleven, dan heb je een geweldige ervaring erbij, een indrukwekkend punt voor op je CV en neem je een normale baan. In het beste geval word je bedrijf het volgende Microsoft. Naar mijn mening klinkt dat toch een stuk beter dan kiezen tussen geen baan of een baan puur voor geld. 

Afbeelding: UNCG Research BRON

Share This Articles
Written by

Oude artikelen van Articulum!


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/joranzx6/domains/articulum.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/joranzx6/domains/articulum.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *