Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/joranzx6/domains/articulum.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
ZZP’ers en de arbeidsmarkt – Articulum
Articulum
Now Reading:

ZZP’ers en de arbeidsmarkt

ZZP’ers en de arbeidsmarkt

Op dit moment is onze wetgever bezig het gehele arbeidsrecht te veranderen, waardoor het makkelijker wordt om mensen te ontslaan en aan te nemen. De markt vraagt alleen om rigoureuzere maatregelen. De ZZP constructie is bijzonder in trek. Het is echter de vraag of de ZZP’er zelf hier voldoende aan meeprofiteert. Een interessante!

De discussie wordt op dit moment gevoerd zonder dat er vaststaand onderzoek is gedaan door gedegen wetenschappers. Het laatste onderzoek, van ABN-Amro, zegt dat 12% van de ZZP’ers gedwongen wordt voor deze vorm van arbeid te kiezen. Oudere studies maken schattingen tussen de 2 en 17%.

Het onderzoek van ABN-Amro is gericht op de vraag of ZZP’ers zichzelf gedwongen voelen op deze manier arbeid te verrichten. Om erachter te komen hoeveel procent daadwerkelijk gedwongen is moet onderzocht worden hoeveel procent van deze ondernemers hun geld ook had kunnen verdienen in loondienst. Dit onderzoek ontbreekt echter nog.

Pas op het moment dat dit onafhankelijk onderzoek is gedaan, door een commissie die is ingesteld door de Tweede Kamer kunnen deze mensen ook een fatsoenlijke discussie voeren over de wenselijkheid van wettelijke verankering van rechten en plichten voor deze groep. Zolang dit niet gebeurd blijft het een emotionele discussie en zal nooit de beste oplossing gevonden worden.

En dus zal het helaas nog lang duren voordat de ZZP’ers die beschermd willen worden, ook beschermd worden. En zullen de vrije ZZP’ers nog lang in onzekerheid blijven over de vraag of zij hun vrije status kunnen behouden. Wordt vervolgd.

Share This Articles
Written by

Oude artikelen van Articulum!


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/joranzx6/domains/articulum.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/joranzx6/domains/articulum.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *